Over Ons

POSETRON BVBA werd opgericht op 29/06/2018 met als doel een rol te spelen in de energietransitie, met de focus op energieopslag. We zagen de problematiek rond de huidige opbouw van de elektriciteitsnetten. 

Met name dat men wil overstappen van centrale gecontroleerde productie van elektriciteit naar decentrale ongecontroleerde productie. Zonder energieopslag en energiemanagement is deze energietransitie niet realiseerbaar!

Kort na de opstart van POSETRON slaagden we er als startup in om een exclusiviteitscontract voor BENELUX te tekenen met TECLOMAN. Zij zijn gelegen in Chengdu en gespecialiseerd in het produceren van zowel residentiële als industriële energieopslag systemen. Van A tot Z produceert men deze systemen in eigen huis waardoor ze ook maatwerk kunnen leveren.

Nearly Off Grid

In 2019 installeerde we ons eigen concept “Nearly off grid” in het kantoor van POSETRON. Toenmalig minister van energie Lydia Peeters kwam deze installatie eigenhandig opstarten!

In het concept zitten ook verlichting op 48V DC en snelladen van elektrische wagens, beiden rechtstreeks via het batterijsysteem en dit met een beperkte aansluiting aan het openbaar elektriciteitsnet.

In het kader van het komende capaciteitstarief vormt deze technologie een gedeelte van de oplossing.

Professioneel Systeem​

In 2020 installeerden we een residentieel en een professioneel energieopslagsysteem. Vooral onze energiecontainer met rechtstreekse aansluiting op de zonnepanelen die de klant een aanzienlijke stroomverzwaring geeft, kreeg veel aandacht. 

De thuisbatterij komt pas later in beeld, namelijk na 14 januari 2021, op dat moment schrapt het grondwettelijk hof het verhaal van de terugdraaiende teller.

Omdat het beheren van energie steeds belangrijker wordt, besluiten we in 2021 om te starten met het bouwen van een energieplatform. Dit platvorm stelt de gebruikers in staat om merk overkoepelend eenvoudig energiestromen te monitoren en toestellen aan te sturen. 

Het capaciteitstarief van 2022 en de toekomstige variabele tarieven moeten de katalysator vormen voor het bekomen van vlakke afnameprofielen bij de gezinnen en bedrijven. 

Posetron heeft met zijn kennis en ervaring alle troeven in huis om dit te helpen realiseren

De voordelen van een batterijsysteem?

Deze website gebruikt cookies.

Deze website maakt gebruik van essentiële en functionele cookies die nodig zijn voor het goed functioneren van de website.