Over Ons

Wij zijn uw partner in de energietransitie

POSETRON BVBA werd opgericht op 29/06/2018 met als doel een rol te spelen in de energietransitie, met de focus op energieopslag. We zagen de problematiek rond de huidige opbouw van de elektriciteitsnetten.

Met name dat men wil overstappen van centrale gecontroleerde productie van elektriciteit naar decentrale ongecontroleerde productie. Zonder energieopslag en energiemanagement is deze energietransitie niet realiseerbaar!

Door de specialisatie in het A-Z ontwikkelen van energieopslag systemen in eigen huis, zetten we vaak in op maatwerk. Hierdoor zijn we instaat om zonder problemen om te gaan met de uitdagingen die vaak gepaard gaan met het realiseren van een project. We zien dat maatwerk niet duurder hoeft te zijn als je het totaalproject goed in beeld hebt.

Nearly off-grid

In 2019 installeerde we ons eigen concept “Nearly off grid” in het kantoor van POSETRON. Toenmalig minister van energie Lydia Peeters kwam deze installatie eigenhandig opstarten!

In het concept zitten ook verlichting op 48V DC en snelladen van elektrische wagens, beiden rechtstreeks via het batterijsysteem en dit met een beperkte aansluiting aan het openbaar elektriciteitsnet.

In het kader van het komende capaciteitstarief vormt deze technologie een gedeelte van de oplossing.

Onze sterktes

Energieoplossingen waarop u kunt vertrouwen

Opslag en verdeling van energie spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Onze batterijsystemen zijn de ideale oplossing om het gebruik van groene energie te maximaliseren en een hoog vermogen ter beschikking te hebben zonder een dure verzwaring van de netaansluiting.

Veiligheid

We maken enkel gebruik van uiterst veilige en duurzame Lithium ijzerfosfaatcellen
en Synergrid gekeurde omvormers.

Service

Ons monitoring platvorm en ons team van specialisten verzekeren een optimale werking van onze batterijsystemen.

Flexibiliteit

Het batterijsysteem wordt aangepast aan de situatie. Het kan rechtstreeks op de zonnepanelen worden aangesloten.

De voordelen van een batterijsysteem?

Deze website gebruikt cookies.

Deze website maakt gebruik van essentiële en functionele cookies die nodig zijn voor het goed functioneren van de website.